12 Şubat 2010 Cuma

Elexa Modern Sandalye Tasarımı

0 yorum
Bu tasarım sandalye olarak son zamanlarda gördüğüm en şık ve ilginç dizayn diyebilirim. Bükme ağaç ve metalden oluşan sandalyeyi ortaya çıkaran Velichko Velikov'u tebrik etmek gerek. Klasik ağaç sandalyeyi mükemmel bir şekil vererek oldukça çağdaş bir görünüm kazandırmış.Proje hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.









Sizce mükemmel bir ev nasıl olmalı?

0 yorum

Sizce mükemmel bir ev nasıl olmalı? Çok göreceli bir soru oldu sanırım, ev dekorasyon işinin sonu yok gibi. Birazdan sizlerle bazı resimler paylaşacağım, resimlere bakmadan önce prefabrik ev fikri size pek sıcak gelmeyebilir ama bu resimleri gördükten sonra sanırım sizde benim yıllar önce değiştiğim gibi beton yığınlarından soğuyabilirsiniz. Arkanıza yaslanın ve bu keyifli mekanın tadını çıkarın...



Klasik Banyo Küvetlerine Son. Yaşasın Modern Tasarımlar...

0 yorum
Genelde banyo tasarımlarında izlenen yol klasik küvet ve evye dışında duvar ve yerlerin ön planda olduğu ama küvetleri hep alışılagelmiş şekilde olmasıydı. Son zamanlarda evye tasarımlar bir hayli yol aldı fakat küvetlerde hala klasik görünüşün dışına çıkılmış değil. Aşağıda paylaştığım resimler birilerine ilham olabilecek nitelikte...






















11 Şubat 2010 Perşembe

Kendi güzelliğinizi unutturan aynalar

0 yorum


Aynalar,sevincimize üzüntümüze şahit olan nesneler.Karşısına geçip makyaj yaptığımız tıraş olduğumuz ya da en çocuk halimizle karşısında sırıttığımız tanıklarımız.Bu en özel anlarımızın şahitleri de çok özel ve estetik olmalılar.Mekanlara derinlik veren aynalar evimizin iş yerimizin en kuytu yerlerinde bile ben buradayım diye bizlere seslenirler.






  
     Bazen hiç ihtiyacımız olmadan bir güzelliğe kapılıp aynanın karşısına geçebiliriz.Bizim kendi güzelliğimizi unutturan aynanın kendisi olur.İşte öyle bir aynadır; Ali Yıkın’ın aynaları.

Aynalar bize her zaman en doğruyu gösterir; Sevgililer gününün en özel ve en doğru hediyesi...      Sevgililer gününde sevgilinize Ali Yıkın’ın özel tasarım aynaları alarak en doğru seçimi yapmış olacaksınız.Ali Yıkın, özel tasarım Venedik aynaları ve çok çeşitli seçenekleri ile sizlere aynalardan kurulu bir dünya sunuyor. İşçilik ve fiyat bakımından ithal ürünlerden hem çok daha kaliteli hem de daha uygun..
     





Kendi atölyesinde bizzat kendi işçiliği ile hazırladığı aynalar görülmeye değer. Sevgilinize kendisini özel hissedecek bir hediye olabilir.

İstanbul içinde venedik..!

0 yorum




  • 11.000 m2 arsa üzerine kurulu 21 full donanımlı villa...

  • Villalar; 4 oda, 1 salon, 3 banyo ve 1 mutfaktan oluşmaktadır.

  • İstanbul ATATÜRK Havalimanına 30 dakika mesafede, Selimpaşa Merkeze 3 km uzaklıkta...

  • Sitede; gece-gündüz güvenlik görevlileri ile 24 saat kayıt yapan kamera sistemi mevcuttur.


  • Villalarda bağımsız doğalgaz, su ve elektrik sayaçları ile konforlu bir hayat için merkezi jeneratör ve su deposu bulunmaktadır.

  • Villalarda komple yerden ısıtma sistemi ve Viessman doğalgazlı kombi bulunmaktadır. Ayrıca LG Marka gizli tavan tipi bağımsız soğuk-sıcak derece ayarlı klima mevcuttur.


  • Sitede yaz-kış dolu ve enfes aydınlatma sistemine sahip 3000m2 açık yüzme havuzu bulunmaktadır. Tüm havuz ve bahçe bakımı site yönetimi tarafından yapılmaktadır. Tam otomatik bahçe sulama sistemi kurulmuştur.

  • Sitede eleman olarak; 2 hizmetli, 1 havuz bakım ve 3 güvenlik görevlisi bulunmaktadır.


  • Villalarda bütün malzemeler son model ve kalitede özenle seçilmiştir. Evlerde İtalyan duvar kağıdı, bambu masif parke, İtalyan armatürler, Hans Grohe bataryalar kullanılmıştır. Alman ahşap doğramalı, komple elektrikli panjur sistemi mevcuttur.

  • Mutfak dolapları abanoz kaplama ve özel mekanizmaya sahiptir. Tüm beyaz eşyalar (buzdolabı,fırın, mikrodalga, ocak, bulaşık makinesi, aspratör, tam kurutmalı çamaşır makinesi) ankastre olup, Elektrolüks markadır.Banyolarda swarovski taşlarla döşenmiş ayna ve özel yapım tek parça dökme cam tezgah mevcuttur.













Ikea'dan Ev Tasarım Planlayıcısı

0 yorum

IKEA Ev Tasarım Planlayıcı, bilgisayara kolayca indirilir. Yenilemek istediğiniz odanın ölçülerine tam uyan IKEA mobilyaları seçerek işe başlayabilirsiniz. Dilediğiniz stilde, farklı kombinasyonlarla sonsuz sayıda deneme yaparak hayallerinizdeki odayı yaratın. Sonra da yeni odanızın fiyatını öğrenin, ürün listenizi belirleyerek size en yakın IKEA mağazasına gelin ve alışverişinizi hızlandırın. Dilerseniz uzmanlarımız da fikir ve önerileriyle size yardım etmekten mutluluk duyacaklardır. İşte hepsi bu kadar kolay!



Ev Tasarım Planlayıcı'yı indirmek için aşağıdaki butonu kullanın.


Programın Kurulumu
  1. IKEA Ev Tasarımı Planlayıcı için hazırlanan link tıklandığında, "Security Check" gelir, "Yes/No".
  2. "Yes" ile devam edildiğinde, "Run/Save As/Cancel" seçenekleri ile programın kaydedilmesi veya çalıştırılması sağlanır.
  3. "Save" ile devam edilirse, programın indirileceği yeri seçme ekranı gelir, ve "download" edilir.
  4. Program "download" edildikten sonra, "HomePlanner.zip" dosyası açılarak içindeki klasör masaüstüne sürüklenir.
Masaüstündeki klasör altındaki "Home_Planner.exe" ikonu çift tıklanarak program çalıştırılır.


Bu Priz İle Duvarlarınız Artık Daha Şık Olacak...

0 yorum
Sizde benim gibi evlerde klasik priz girişlerinde sıkılanlardansanız bu tasarım eminim hoşunuza gidecektir. Meysam Movahedi'ye ait bu tasarım priz olmanın yanı sıra duvarda duran şık bir spot ışık da olabiliyor. Onu asıl harika kılan şey ise sadece priz değil odanın ışıklarını yakabileceğiniz anahtar da olması, yani duvarda bir tane olması yeterli :) Aşağıdaki şekillerde spot ışığın nasıl açılıp kapatıldığı gösteriliyor. Görünüşü hakkında bir şey söylemeye gerek yok sanırım, çok sade ve çok şık görünüyor.









Çok şık televizyon sehpası...

0 yorum

Genişletilmiş polypropylene'den üretilecek şekilde tasarlanmış bu Tv sehpasının tasarımcısı Tom Ballhatchet. Malzeme yelpazesi geniş olduğu için hemen her renkten üretilebilir. Ev içersinde yer değişikliği olabileceği düşünülüp 4 adet tekerlek eklenmiş, ayrıca alt raflara elektrikli cihazlarınızı kolayca yerleştirebilmeniz için arka kısımda kablo delikleri de mevcut. Kurulumu ise aşağıdaki basit şemalarda göreceğiniz gibi oldukça basittir.










Değişik bir tıraş bıçağı...

0 yorum
Bu aletin görünüşü oldukça korkunç ama öldürmek için kullanmayacaksınız tabi ki. George Christou tarafından tasarlanan kelebek bıçak şeklinde ki usturanın kullanım kolaylığı açısından yorum yapamayacağım ama ilginç bir tasarım olduğu gerçek. Sanırım tıraş bıçağı ile yada makine ile tıraş olmaya alışanlar için kullanımı biraz zor olabilir...












8 Şubat 2010 Pazartesi

Modern Otel Tasarımı: The Axis Viana, Portekiz

0 yorum



Resimlerini gördüğünüz otel The Axis Viana Business & SPA Hotel grubunun son halkası. Binanın mimarisi çağdaş tasarımın som hlakası olarak örnek gösteriliyor. Axis hotel şu anda Portekizin en modern 4 yıldızlı otelidir. Proje VHM adına Albuquerque tarafından çizilmiş, monte santa luzia ve castelo between arasında bulunuyor.

















 

Ev Dekorasyonu. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com