22 Mart 2010 Pazartesi

Hangi renk duvar boyaları evi daha geniş gösterir

0 yorum



Hangi renk duvar boyaları evi daha geniş gösterir?
Küçük mekanlarda kesinlikle koyu renk boya kullanmaktan kaçınmalıyız. Çünkü koyu renkler karamsar bir ortam yaratır ve mekanı olduğundan daha küçük gösterir. Bu sebeple açık renkleri kullanmayı tercih etmeliyiz.
Fazla renk kullanmak az renk kullanmak kadar tehlikelidir. Tabi az renk kullanmakta bazen ortamı yetersiz gösterebilir.

Duvarlarımızda kullanacağımız tablolar ve aksesuarlarla da çeşitli renklendirmeler yapılabilir. Eğer bir duvarı daha öne çekmek istiyorsak o duvarı daha koyu boyamalıyız.
Ayıca renk seçimi yaparken katalogda gördüğümüz renkler duvarda uyguladığımızda her zaman aynı sonucu vermediği için, odamızın mümkünse en karanlık yerinde seçtiğimiz rengi deneyip ondan sonra diğer duvarları da boyamalıyız. Çünkü bütün oda boyandığında renk birbirinden de renk alacağı için seçilen renk her zaman bir ton koyu uygulanmakta kalıyor.
Yüksek bir tavanlı ortamımız varsa, tavanı daha yakın göstermek için tavanı bir iki ton daha koyu boyamalıyız. Bu durumda duvarlarımızı daha açık yapmalıyız. Eğer tavanımız alçaksa tam tersini uygulamalıyız. Hatta tavanla duvarları aynı renge boyayarak yerimizi daha yüksek gösterebiliriz.



Yerimizi daha geniş göstermek için aydınlık renkleri, pastel renkleri tercih etmeliyiz. Beyaz, bej, kem ve açık sarı tonları uygundur. 

Tıkanan lavabo nasıl açılır?

0 yorum


Lavabolarımız genellikle saç ve benzeri maddelerden ötürü tıkanmaktadır.
Lavabolarımız genellikle saç ve benzeri maddelerden ötürü tıkanmaktadır. Özellikle tadilatlarda buna dikkat etmemiz gerekir. Lavabolarımızın tadilatları yaparsak uzun süre kullanabiliriz.

Lavabolarımızı temiz tutmak zorundayız. Özellikle dönem dönem lavabo açacaklarını kullanarak tıkanmaları önleyebiliriz.

Lavabolarımızda tıkanma öncelikle süzgeç bölümünde oluşmaktadır. Süzgeç bölümlerindeki tıkanmaları önlemek için uzun bir çubuk yardımıyla süzgecin deliklerine müdahale ederek, geçici olarak tıkanmaları önleyebiliriz.


Eğer bu şekilde tıkanmayı açamıyorsak, lavabonun gider borusundaki alt rekorları sökerek parçamızı gövdeden ayırmalıyız. Burada dikkat etmemiz gereken sökülen paçadaki contayı kaybetmemektir. Daha sonra söktüğümüz parçanın altına bir kova koyarak söktüğümüz paçanın ağzını kovaya çevirmek suretiyle içini boşaltmalıyız. Parçayı çevirmekten korkmayınız oldukça esnek olduğu için kırılmaz.

Alt bağlantı boruları çeşitli kıvrılmadan oluşur. Buda demek oluyor ki her kıvrımda tıkanmaya neden olabilecek etkenler olabilir. Daha sona söktüğümüz tüm paçaları temizleyerek yerine geri takmalıyız.

Eğer evimizdeki bir tamirattan ötürü harç, kum ve kireç gibi maddeler lavabomuza kaçtıysa işimiz yukarıda anlattığımız kadar kolay olmaz. Bu durumda bir ustadan yardım almakta fayda var.

Mutfakta beyaz eşyalarin yerleşimi...

0 yorum

Mutfağınızda ne arasam bulamıyorum diyenlerden misiniz? 
Mutfağa girdiğinizde içiniz mi sıkılıyor?

Mutfağımızı projelendirirken yani yerleşimini en ergonomik şekilde ayarlamak isterken yapmamız gereken ilk iş çalışma üçgeni oluşturmaktır. Bu üçgen ile anlatmak istediğimiz pişime, yıkama ve buzdolabı yani kiler bölümlerimizin birbirine olan uzaklıklarıdır.

Mutfağınızda yerleşimi yaparken bu modele göre hareket ederseniz daha kolay hareket edebildiğiniz ve ferah bir mutfağa sahip olabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse bir bulaşık makinesi yani üçgenin yıkama bölümü lavaboya yakın bir yede hatta mümkünse hemen altında bulunmalıdır. Böylece bulaşık makinesini yıkama yapmadan önce durulama işlemini lavabomuzda rahatlıkla yapabiliriz.
Yine bununla beraber buzdolabımızın pişime ünitemize yani fırın veya ocağımıza yakın olması yemek hazırlarken gerekli malzemeler daha rahat ulaşmamızı sağlayacaktır. Yine aynı durumda buzdolabımızın lavaboya yakın olması ile meyve ve sebzelerimizi kullanım öncesi yıkama işlemini rahatlıkla gerçekleştirebiliriz.


Dikkat edilecek en önemli mesele ise bu üçlünün arasındaki mesafenin mutfağımızın büyüklüğüne göre uygun ölçüde olmasıdır. Ne çok yakın ne da çok uzak olmalıdır. Her zaman ferah ve rahat hareket edilebilecek şekilde organize edilmelidir.
 

Ev Dekorasyonu. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com