22 Mart 2010 Pazartesi

Mutfakta beyaz eşyalarin yerleşimi...



Mutfağınızda ne arasam bulamıyorum diyenlerden misiniz? 
Mutfağa girdiğinizde içiniz mi sıkılıyor?

Mutfağımızı projelendirirken yani yerleşimini en ergonomik şekilde ayarlamak isterken yapmamız gereken ilk iş çalışma üçgeni oluşturmaktır. Bu üçgen ile anlatmak istediğimiz pişime, yıkama ve buzdolabı yani kiler bölümlerimizin birbirine olan uzaklıklarıdır.

Mutfağınızda yerleşimi yaparken bu modele göre hareket ederseniz daha kolay hareket edebildiğiniz ve ferah bir mutfağa sahip olabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse bir bulaşık makinesi yani üçgenin yıkama bölümü lavaboya yakın bir yede hatta mümkünse hemen altında bulunmalıdır. Böylece bulaşık makinesini yıkama yapmadan önce durulama işlemini lavabomuzda rahatlıkla yapabiliriz.
Yine bununla beraber buzdolabımızın pişime ünitemize yani fırın veya ocağımıza yakın olması yemek hazırlarken gerekli malzemeler daha rahat ulaşmamızı sağlayacaktır. Yine aynı durumda buzdolabımızın lavaboya yakın olması ile meyve ve sebzelerimizi kullanım öncesi yıkama işlemini rahatlıkla gerçekleştirebiliriz.


Dikkat edilecek en önemli mesele ise bu üçlünün arasındaki mesafenin mutfağımızın büyüklüğüne göre uygun ölçüde olmasıdır. Ne çok yakın ne da çok uzak olmalıdır. Her zaman ferah ve rahat hareket edilebilecek şekilde organize edilmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Ev Dekorasyonu. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com