22 Mart 2010 Pazartesi

Tıkanan lavabo nasıl açılır?




Lavabolarımız genellikle saç ve benzeri maddelerden ötürü tıkanmaktadır.
Lavabolarımız genellikle saç ve benzeri maddelerden ötürü tıkanmaktadır. Özellikle tadilatlarda buna dikkat etmemiz gerekir. Lavabolarımızın tadilatları yaparsak uzun süre kullanabiliriz.

Lavabolarımızı temiz tutmak zorundayız. Özellikle dönem dönem lavabo açacaklarını kullanarak tıkanmaları önleyebiliriz.

Lavabolarımızda tıkanma öncelikle süzgeç bölümünde oluşmaktadır. Süzgeç bölümlerindeki tıkanmaları önlemek için uzun bir çubuk yardımıyla süzgecin deliklerine müdahale ederek, geçici olarak tıkanmaları önleyebiliriz.


Eğer bu şekilde tıkanmayı açamıyorsak, lavabonun gider borusundaki alt rekorları sökerek parçamızı gövdeden ayırmalıyız. Burada dikkat etmemiz gereken sökülen paçadaki contayı kaybetmemektir. Daha sonra söktüğümüz parçanın altına bir kova koyarak söktüğümüz paçanın ağzını kovaya çevirmek suretiyle içini boşaltmalıyız. Parçayı çevirmekten korkmayınız oldukça esnek olduğu için kırılmaz.

Alt bağlantı boruları çeşitli kıvrılmadan oluşur. Buda demek oluyor ki her kıvrımda tıkanmaya neden olabilecek etkenler olabilir. Daha sona söktüğümüz tüm paçaları temizleyerek yerine geri takmalıyız.

Eğer evimizdeki bir tamirattan ötürü harç, kum ve kireç gibi maddeler lavabomuza kaçtıysa işimiz yukarıda anlattığımız kadar kolay olmaz. Bu durumda bir ustadan yardım almakta fayda var.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Ev Dekorasyonu. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com