22 Mart 2010 Pazartesi

Hangi renk duvar boyaları evi daha geniş gösterir





Hangi renk duvar boyaları evi daha geniş gösterir?
Küçük mekanlarda kesinlikle koyu renk boya kullanmaktan kaçınmalıyız. Çünkü koyu renkler karamsar bir ortam yaratır ve mekanı olduğundan daha küçük gösterir. Bu sebeple açık renkleri kullanmayı tercih etmeliyiz.
Fazla renk kullanmak az renk kullanmak kadar tehlikelidir. Tabi az renk kullanmakta bazen ortamı yetersiz gösterebilir.

Duvarlarımızda kullanacağımız tablolar ve aksesuarlarla da çeşitli renklendirmeler yapılabilir. Eğer bir duvarı daha öne çekmek istiyorsak o duvarı daha koyu boyamalıyız.
Ayıca renk seçimi yaparken katalogda gördüğümüz renkler duvarda uyguladığımızda her zaman aynı sonucu vermediği için, odamızın mümkünse en karanlık yerinde seçtiğimiz rengi deneyip ondan sonra diğer duvarları da boyamalıyız. Çünkü bütün oda boyandığında renk birbirinden de renk alacağı için seçilen renk her zaman bir ton koyu uygulanmakta kalıyor.
Yüksek bir tavanlı ortamımız varsa, tavanı daha yakın göstermek için tavanı bir iki ton daha koyu boyamalıyız. Bu durumda duvarlarımızı daha açık yapmalıyız. Eğer tavanımız alçaksa tam tersini uygulamalıyız. Hatta tavanla duvarları aynı renge boyayarak yerimizi daha yüksek gösterebiliriz.



Yerimizi daha geniş göstermek için aydınlık renkleri, pastel renkleri tercih etmeliyiz. Beyaz, bej, kem ve açık sarı tonları uygundur. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Ev Dekorasyonu. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com